16:00

OAFF

Referat: Bureå IF - OAFF

Bureå besegrar OAFF hemma på Tallbacka med 2-1 (0-1)
Bureå inleder starkt och dominerar inledningsvis ganska stort. I den 10:e minuten drabbas OAFF av ett stort avbräck när kaptenen Magnus Jatko får en muskelbristning och måste lämna matchen. En olycka kommer sällan ensam och 10 minuter senare är det Martin Tano som råkar ut för samma sak och plötsligt har vi tvingats till två byten. Bureå skapar ett par vassa lägen men Felix Pekkari spelar säkert i vårt mål. Sista kvarten av första halvlek kommer OAFF bättre in i matchen och vi kommer i några anfall. I den 33:e minuten vinner Joel Hiltunen en närkamp och tar bollen mot straffområdet där han hittar Adam Zingmark som bredsidar in bollen till ledning 1-0. i slutet av halvleken trycker Bureå oss tillbaka men vi håller ledningen till paus. 0-1 i paus speglar inte matchbilden då Bureå varit det bättre laget.

Andra halvlek inleder vi ganska piggt men det håller bara i några minuter innan Bureå åter börjar vara det spelförande laget, man väntar bara på ett kvitteringsmål men trots övertaget har Bureå svårt att få fram dom riktigt vassa chanserna. OAFF kommer i sporadiska framstötar där Joel Hiltunen är nära att ta sig igenom ett par gånger. I den 83.e minuten kommer så den rättvisa kvitteringen då ett hårt skott från 12-13 meter styrs via ett försvarsben förbi en maktlös Felle. I den 89:e minuten avgör Bureå genom ett vackert skott från ca 15 meter som går in i krysset - stolpe in.

Sett över hela matchen är Bureås seger helt rättvis då laget dominerade större delen av matchen. OAFF som saknade många spelare visade bra moral och kämpade till slutet trots att många ben var tunga under sista halvtimmen. I OAFF lyfter jag fram två spelare som höjde sig över mängden: Felix Pekkari och Martin Kangas var dom som höll OAFF kvar i matchen då trycket var som hårdast. Bra insatser också av Johan Pantzare, Mikael Krekula och Joel Hiltunen.

Domaren Ulf Johansson hade matchen helt i sin hand.

Laget:
Målvakt: Felix Pekkari
Försvar: Johannes Kero, Martin Kangas, Magnus Jatko (ut 12), Martin Tano (ut 22)
Mittfält: Rickard Svarvare Digervall, Daniel Mäki, Örjan Pääjärvi, David Pekkari ( ut 70)
Anfall: Joel Hiltunen, Adam Zingmark
Ersättare: Johan Pantzare (in 12), Mikael Krekula (in 22), Johan Svanlöv (in 70), John Kalla, Martin Sjöberg